Idén om postkakan började 1998 när Posten utlyste en riksomfattande tävling. Tävlingen gick ut på att se om någon kunde konstruera en bakad kaka som gick att skicka via posten, direkt ner i brevlådan eller postinkastet.

Bo Sundström bestämde sig för att anta utmaningen och vann sedan med Postnöten, den första postkakan. Efter att han hade vunnit var planen klar, att låta människor över hela världen beställa tårtor och kakor direkt ner i brevlådan från denna sajten.

Målet var att göra det enkelt att beställa en tårta direkt till någon man tycker förtjänar det. Oavsett om det är en födelsedag, ett tack för hjälpen eller en enkelt hälsning så har vi en kaka som passar. Våra tårtor passar extra bra att beställa till årets extra glada dagar. Varför inte överraska någon på alla hjärtans dag, påsk, mors dag, studenten eller fars dag?

Postkakan en del av Järrendals Bröd AB

Företagsinformation
Järrendals Bröd AB
Ed 157, 87392 Bollstabruk
556689-3516
Tel. 0612-21312
info@postkakan.com

Många varianter

Tårtorna finns i flera varianter och passar alla smaklökar. Den klassiska Postnöten var kakan som startade alltihop och än idag är en av de mest populära valen. Kakan innehåller som namnet antyder mycket nötter med både en nötbotten samt en top av honungstosca med mandel. För att knyta ihop det hela har den chokladtäckta kanter och en fyllning av romtryffel.

Andra varianter som vi erbjuder är bland annat Kola Cocos, Apelsintryffel och vår egna variant på den kända Sacher tårtan från Wien.

Alla tårtorna är skapade för att passa in i ett brevinkast och galant klara en resa genom postens system. Vissa av våra kakor går att skicka över så gott som hela världen!

När en beställning är lagd så bakas, paketeras och levereras alla våra tårtor och kakor från det lilla konditoriet i Husum, knappt tre mil utanför Örnsköldsvik. Därifrån har tårtor levererats till över 70 länder över hela världen. Tiotusentals människor har fått uppleva den glada hälsningen som en postkaka innebär.

En personlig tårta

Nästa steg som gjorde postkakans tårtor till ännu bättre hälsningar var möjligheten att anpassa dem.

Vid varje beställning så har man som kund en möjlighet att välja ut en bild som kan läggas på tårtan. Denna kan antingen vara från vårt egna bibliotek av bilder eller något som du själv har tagit. Förutom detta så får man med varje kaka även skicka en hälsning som skrivs ut och skickas med bakverket. Mycket mer personligt än så kan det knappast bli!